March 25 - 26, 2015    Rotterdam , Netherlands
Het traditionele business model van vraag-maak-aanbod legt een steeds grotere druk op schaarse grondstoffen. Ook de veiligheid van ontginning, productie en transport is een wereldwijde uitdaging. Er moet iets veranderen. Maar het moet wel ten goede komen aan de (lokale) economie, bedrijvigheid, groei en werkgelegenheid. Hoewel duurzaamheid al lang een begrip is, is het nu vooral zaak om te kijken naar nieuwe manieren van bedrijfsvoering, samenwerking en marketing. Circulaire economie is een systeemverandering gericht op waardecreatie in plaats van kosten optimalisatie.

Op 1 september 2014 is een uniek samenwerkingsverband RACE (Realisation of Acceleration towards a Circular Economy) opgezet met onder andere MVO Nederland, Circle Economy, De Groene Zaak, het Groene Brein, Acceleratio, IMSA en de nederlandse regering, om de circulaire economie in Nederland onder de aandacht te brengen.

Masterclass
Op 25 maart 2015 vindt in Rotterdam de Masterclass ‘Circulair Inkopen en Aanbesteden’ plaats. Voor inkopers en (chief) procurement managers in het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen om samen het belang van Circulair Inkopen te definiëren. Dit is de nieuwe economie en inkopers in Nederland staan aan de basis van een succevolle Circulaire Economie.

Congres
Op 26 maart 2015 vindt in Rotterdam het circulaire economie congres plaats gericht op een nieuwe visie, samenwerking en nieuwe financierings-en business modellen. Tijdens het congres zullen zowel deelnemers uit de hele supply chain van de maak en recycling industrie als initiatiefnemers bij gemeenten, provincies en het rijk samen komen. Ook worden partijen die advies geven op het gebied van (transitie) management, financiën, organisatie advies en IT ook uitgenodigd.

Venue

Location: Beurs WTC Congress Center
Contact Beursplein 37 Rotterdam , Netherlands

Organizer

EUROFORUM Deutschland SE
Prinzenallee 3, D-40549 Düsseldorf
+49 (0)211/96 86-30 00

Related events

Circulair Economy Event March 25 - 26, 2015